Zo werkt het

Wil jij je optimaal ontwikkelen? Dan ben je aan het goede adres.

Loopbaancoaching is immers veel meer dan een lijstje maken met voor- en nadelen van een bepaalde baan. Het is (opnieuw) in kaart brengen wat je belangrijk vindt in het leven. Het is je kwaliteiten, maar ook je valkuilen ontdekken. Het is vrijuit dromen en concrete plannen maken.

Kortom: loopbaancoaching gaat over zin in je werk.

Coachen is maatwerk. Om je maximaal uit de verf te laten komen, gebruik ik de methoden die het beste bij je aansluiten. De basis wordt echter altijd gevormd door het Koersonderzoek – een effectieve serie oefeningen die is ontwikkeld door Adriaan Hoogendijk.

De standaardversie van dit traject bestaat uit circa zes gesprekken, aangevuld met oefeningen die je thuis maakt en die veel stof tot nadenken geven. Dit uitgebreide Koersonderzoek duurt zo’n drie maanden. Aan het einde heb je niet alleen meer inzicht in jezelf, maar ook een concreet actieplan opgesteld voor je carrière.

Een korte versie van het Koersonderzoek is ook mogelijk (als dit past bij jouw loopbaanvraag). Het traject bestaat dan uit ongeveer drie gesprekken en een aantal oefeningen voor thuis. Deze ‘light’-versie duurt circa anderhalve maand. Dit is een goede manier om snel helderheid te krijgen.

Uiteraard is een los coachgesprek ook mogelijk.

De coachgesprekken duren 1,5 uur en vinden plaats in Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Alkmaar of Amsterdam. Behoefte aan een frisse neus? Vanuit Bloemendaal doe ik ook aan wandelcoaching; tijdens de gesprekken lopen we dan samen door de duinen.